Flour, diş yapısında bir koruyuculuk oluşturarak, diş çürüklerine karşı direnç arttıran bir elementtir. Günümüzde yapılan Flour Uygulaması, sistemik ve topikal olmak üzere iki gruba ayrılır. Topikal uygulama klinik ortamında diş üzerine jel, köpük veya cila şeklinde uygulanmaktadır. Sistemik uygulama da ise kişilerin kendi çabalarıyla flour içeren diş macunu, süt, sofra tuzu, içme suyu gibi etken maddeler kullanarak diş minelerini çürüğe karşı korumaya alırlar. Ancak klinik ortamında yapılan uygulamaların daha etkili sonuç verdiği bilimsel açıdan kanıtlanmış olduğu da bilinmelidir.Flour Uygulamasına Ne Zaman Başlanılır ve Nasıl Yapılır?
Çocuk 3 yaşına geldiği andan itibaren Flour Uygulaması yapılabilir. Uygulamanın ardından 30 ile 60 dakika kadar bir şeyler yenilip içilemeyeceğinden ötürü, işlem öncesinde çocuğun su içmesinde fayda vardır. Dişler hava ile iyice kurutulduktan sonra, alt ve üst dişler olmak üzere tüm dişlere sırayla flor cilası sürülür. Ardından ağızda kalan tükürük ile cila özel bir emici cihazı ile çekildikten sonra işlem sona erdirilir. Oldukça basit ve ağrısız olan bu uygulama, çocukların daha sağlıklı dişlere sahip olmasında son derece önem teşkil etmektedir.
Diş yüzeylerine yapılacak olan Flour Uygulaması, diş çürüklerine karşı direnç arttıracağı için her birey 4 ayda bir bu uygulamanın tekrarlanmasında bir sakınca yoktur ve özellikle çocukların sağlığını tehdit edici bir unsur teşkil etmemektedir. Aksine daha sağlıklı dişlere sahip olmaları için düzenli yaptırılmasında fayda vardır.